Wikisłownikarz:Liteman/bezoficjalne

Z Wikisłownika – wolnego słownika wielojęzycznego
Przejdź do nawigacji Przejdź do wyszukiwania

abstinenc - abstrakt - absurd - abutment - abĥaz - acer - acerb - acet - acetat - acetil - acetilen - aceton - adapt - adaĝ - adekvat - adelajd - adept - adher - adiabat - adiant - adici - adjekt - adjektiv - adjudik - adjunkt - adjutant - administr - administraci - administrator - admiral - admiralitat - admitanc - adolesk - adolt - adonid - adopt - adrenalin - adult - advent - adverb - adz - aerodrom - aerolit - aerometr - aeronaŭt - aeronaŭtik - aerostat - afazi - afekci - afekt - afeli - aferez - afgan - afganistan - afid - afiks - afirm - afiŝ - aflikt - afoni - aforism - afrank - afrik - afrikat - aft - afust - ag - agac - agaragar - agarik - agat - agav - agend - agent - agit - agl - aglomer - aglutin - agnat - agnosk - agnostik - agoni - agorafobi - agord - agr - agrabl - agraf - agregaci - agres - agrikultur - agronom - agronomi - agropir - aikid - ailant - ajl - ajn - ajut - akaci - akademi - akant - akapar - akar - akcel - akcent - akcept - akcesor - akci - akcident - akcipitr - akile - akir - aklam - akn - akne - akolit - akomod - akompan - akord - akr - akre - akredit - akreditiv - akrid - akrobat - akronim - aks - aksel - aksiom - aktini - aktiv - aktor - aktual - akumul - akumulator - akupunktur - akurat - akustik - akut - akuz - akuzativ - akuŝ - akvarel - akvari - akvedukt - akvilegi - al - alabastr - alaŭd - alb - alban - albatros - albin - album - albuminuri - alburn - alcion - ald - alegori - alegr - alen - alergi - alf - alfabet - alg - algebr - algoritm - ali - alianc - aligator - aline - alism - aliteraci - aliz - alk - alkal - alkaloid - alkemi - alkohol - aln - alo - alod - alofon - aloj - alonĝ - alopati - alopeci - alotrop - alp - alpak - alt - altan - altar - alte - altern - alternativ - alternator - altitud - altruism - altruist - alud - alumet - alumin - alumini - alun - alveol - alĉemil - alĝer - alĥemi - amalgam - amar - amarant - amarilid - amas - amator - amazon - amaŭroz - ambasad - ambasador - ambaŭ - ambici - ambigu - ambos - ambr - ambrozi - ambulanc - ameb - amel - amend - amendament - amerik - ametist - amfibi - amfibrak - amfioks - amfiteatr - amfor - amik - amnesti - amnezi - amni - amoni - amoniak - amonit - amor - amorf - amortiz - ampelops - ampleks - amplif - amplitud - ampol - amput - amulet - amuz - an - anagram - anakond - anakoret - anakronism - analfabet - analitik - analiz - analog - analogi - ananas - anapest - anarki - anarĥi - anas - anastatik - anastrof - anatem - anatom - anatomi - andor - andromed - anekdot - aneks - anemi - anemometr - anestez - anet - anfrakt - angelik - angil - angul - anim - animal - aniz - ankaŭ - ankr - anonc - anser - anstataŭ - ant - antaŭ - antimon - anĉov - anĝel - anĝelus - apart - apartament - aparten - aper - apetit - aplaŭd - apog - apr - april - aprob - aproksim - apud - ar - ara - arab - arane - aranĝ - arb - arbitr - arbust - arde - aren - arest - argil - argument - ark - arkitektur - arleken - arm - arme - arogant - arsenik - artifik - artik - artikol - artiŝok - artrit - arĉ - arĝent - arĥitektur - ascensi - asekur - asfalt - asign - asparag - aspekt - aspid - astr - at - atak - atavism - ateism - ateist - aten - atenc - atend - atent - atest - ating - atom - atribut - atripl - atut - av - avantaĝ - avar - avel - aven - aventur - avert - aviz - azen - azi - azil - azot - - aĝi - - aĵur - - aŭd - aŭgust - aŭror - aŭskult - aŭtobus - aŭtomat - aŭtor - aŭtun - babil - bagatel - bajonet - bakteri - bal - bala - balad - balanc - balbut - baldaken - balen - balet - balkan - balot - balustrad - bambu - ban - banan - band - bangladeŝ - bank - bant - bapt - bar - barakt - barb - barbir - barel - bark - barĉ - bask - bast - bastion - baston - batal - bazar - be - beb - bed - bedaŭr - bek - beladon - belg - ben - benin - benk - beograd - ber - best - bet - beton - betul - bezon - bibli - bicikl - bien - bier - bilet - bind - biplan - bird - biskvit - bismut - bjalistok - blank - blat - blek - blind - blond - blov - bo - boa - boat - boben - bol - bolard - bolivi - bombon - bor - boraks - bord - border - bori - bors - bot - botel - bov - brak - bram - bran - brand - brank - branĉ - brasik - brav - bred - bret - brid - brik - bril - briliant - brit - brod - brog - brokol - bronz - bros - brov - broŝur - bru - brun - brust - brut - bub - bubal - bud - budh - buf - bufed - buk - buked - bukl - bul - bulb - buljon - bulk - bulten - burd - burĝ - burĝon - bus - buter - butik - buton - buĉ - buĝet - buŝ - buŝel - ced - cedr - cejan - cejlon - cel - cement - cent - centr - central - cert - cerv - ceter - cifer - cigar - cigared - cign - cikatr - cikoni - cikori - cilindr - cim - cimbal - cinabr - cinam - cindr - cipres - cir - cirk - cirkel - cirkl - cirkonstanc - cirkuler - cit - citr - citron - civil - civiliz - civit - col - daktil - dam - damask - damaĝ - dan - danc - dand - dank - danĝer - dativ - datur - daŭr - de - dec - decembr - decid - dediĉ - defend - degel - degener - degrad - dek - deklar - deklinaci - dekliv - dekstr - delfen - delikat - delir - demand - demon - denar - dens - dent - denunc - deput - desegn - detal - detru - dev - deviz - dezert - dezir - deĉifr - deĵor - diabl - diboĉ - didelf - difekt - diferenc - difin - dig - digest - dik - dikt - diligent - dimanĉ - dinamik - dir - dirak - direkt - dis - diskont - dispon - disput - distil - disting - distr - distrikt - diven - divers - divid - do - dogan - doktor - dokument - dolar - dolĉ - dom - domaĝ - domen - donac - dorlot - dorm - dorn - dors - dot - drak - drap - drapir - draŝ - dres - drink - drog - dron - du - dub - duk - dum - dung - duŝ - eben - ebl - ebon - ebri - ec - edif - eduk - edz - efektiv - efik - eg - egal - ego - ej - ek - eklips - eks - ekscelenc - ekskurs - eksped - eksperiment - eksplod - ekspozici - eksterm - ekstr - ekstrem - ekzamen - ekzekut - ekzempl - ekzempler - ekzerc - ekzil - ekzist - el - elast - elefant - elekt - elektr - elektrolit - elokvent - em - emajl - embaras - embri - embusk - emerit - eminent - en - end - energi - enigm - entrepren - enu - envi - episkop - epok - epolet - er - era - erar - erinac - ermen - ermit - erp - escept - esenc - eskadr - esper - esperant - estim - esting - estr - estrad - et - etat - etaĝ - etend - etern - etim - etimologi - etin - etiop - evangeli - evit - evolu - ezok - ezop - - eŝafod - eŭrop - fab - fabel - fabl - fabrik - facet - facil - faden - fag - fagot - fajenc - fajf - fajl - fajr - fak - fal - falbal - fald - falk - fals - falt - falĉ - fam - famili - fand - fanfaron - fant - fantazi - fantom - faring - farm - fart - farun - fask - fason - fast - fav - favor - fazan - faŭk - faŭl - fe - febr - februar - fel - feliĉ - felt - femur - fend - fenestr - fenkol - ferdek - ferm - ferment - fervor - fest - festen - fetor - feĉ - feŭd - fi - fianĉ - fibr - fid - fidel - fier - fig - figur - fiks - fil - filik - film - filozofi - filtr - fin - fingr - firm - firma - fistul - fizik - flag - flameng - flan - flandr - flanel - flar - flat - flav - fleg - flegm - fleks - fleksi - flik - flirt - flok - flor - flos - flu - fluid - flut - fobi - foir - foj - fojn - fok - foli - fond - font - fontan - for - forges - fork - form - formik - forn - forst - fort - fortepian - fortik - fos - fosfor - fost - fragment - fraj - frak - frakas - fraksen - framason - framb - franc - frand - frangol - franĝ - frap - frat - fraterkul - fraŭl - fremd - frenez - freŝ - fring - fringel - fripon - frit - fromaĝ - front - frost - frot - fru - frugileg - frunt - ftiz - fuel - fulg - fulm - fund - fundament - funebr - funel - fung - funkci - funt - furaĝ - furioz - furunk - fusten - fut - futbal - fuŝ - gad - gaj - gajl - gajn - gal - galaksi - galanteri - galeri - galon - galoŝ - gam - gamaŝ - garanti - garb - gard - gargar - garol - gas - gast - gaz - gazel - gazet - ge - gelaten - generaci - general - genez - genitiv - genot - gent - genu - german - gest - gips - glad - glan - gland - glas - glat - glav - glim - glis - glit - glob - glor - glu - glut - go - gobi - goj - gol - golf - gorĝ - graci - grad - graf - grafik - gramatik - granat - grand - granit - grapfrukt - gras - grat - gratul - grav - graved - gravit - gravur - grek - gren - grenad - gri - grifel - gril - grimac - grinc - griz - gros - grot - gru - grunt - grup - gudr - guf - gurd - gust - gut - guvern - gvardi - gvid - ha - hajl - hak - hal - haladz - halt - hamstr - hard - haring - harp - hav - haven - haŭt - heder - hejt - hel - helik - help - hepat - hered - herez - herni - hero - hidrarg - hidrogen - hieraŭ - hin - hipokrit - hirud - hirund - hiskiam - histori - histrik - ho - hok - hom - honest - honor - hont - horde - horizontal - horloĝ - hortulan - hospital - hosti - hotel - hu - huf - humil - humor - hund - hura - hurl - husar - huz - i - ibis - id - idili - idol - ig - il - ili - ilumin - imag - imit - impal - imperi - implik - impost - impres - in - incendi - incest - incit - ind - indiferent - indign - indulg - infan - infekt - infer - influ - inform - informatik - infuz - ing - ingven - iniciat - injekt - ink - inklin - inokul - insekt - insid - insign - inspir - instig - institut - instru - instrukci - insult - int - intenc - intens - inter - interes - interjekci - intermit - intern - interpunkci - intest - intim - intrig - invit - inĝenier - ir - ironi - ism - ist - it - ital - itri - izol - - iĥtiokol - jak - jam - januar - japan - jasmen - jaĥt - je - jubile - jud - jug - jugland - juk - juli - jun - jung - juni - juniper - jup - jupiter - jur - just - juvel - juĝ - kabl - kac - kadmi - kadr - kaduk - kaf - kahel - kaj - kajer - kajut - kal - kaldron - kalendar - kaleŝ - kalfatr - kalik - kalikot - kalk - kalkan - kalkul - kalson - kalumni - kamarad - kambi - kamel - kameleon - kamer - kamfor - kamizol - kamlot - kamomil - kan - kanab - kanajl - kanap - kanari - kancelari - kancelier - kand - kandel - kankr - kant - kantarid - kantor - kanvas - kap - kapabl - kapel - kapitan - kapitel - kapitulac - kapon - kapor - kapot - kapr - kapreol - kapric - kapsul - kapt - kapucen - kapuĉ - kar - karaben - karaf - karakter - karas - karb - kard - kardel - kares - kariofil - karmin - karnaval - karo - karob - karot - karp - karpen - kart - kartav - kartilag - karton - kartoĉ - kartun - karusel - kas - kaserol - kask - kaspi - kastel - kastor - kastr - kat - katalog - kataplasm - katar - katarakt - katen - katolik - katun - kav - kavalir - kavern - kaviar - kaz - kaze - kaĉ - kaĝ - kaŭteriz - kaŭz - kegl - kel - kelk - kelner - kemi - ken - kenj - ker - kern - kerub - kest - kiel - kil - kilogram - kilt - kin - kiras - kirgistan - kirgiz - kis - kitel - kiv - klaft - klap - klar - klarnet - klas - klav - kler - klimat - klin - klister - klopod - kloŝ - klub - kluz - knab - kned - ko - koaks - kobaj - kobalt - kobold - kofr - koincid - kojn - kok - kokcinel - koket - kokluŝ - kokos - koks - kol - kolbas - koleg - kolekt - koler - kolibr - kolimb - kolofon - kolomb - kolon - kolor - kolport - kolubr - kom - komand - komb - kombin - kombinat - komenc - komentari - komerc - komfort - komisi - komitat - komiz - komod - kompani - kompar - kompas - kompat - komplez - kompost - kompren - kompres - kompromit - komput - komun - komuni - komunik - kon - koncern - kondamn - kondiĉ - kondolenc - kondom - konduk - kondut - konfes - konfid - konfirm - konfit - konform - konfuz - kongres - konjekt - konjugaci - konjunkci - konk - konker - konklud - konkur - konkurs - konsci - konscienc - konsekvenc - konsent - konserv - konsider - konsil - konsist - konsol - konsonant - konspir - konstant - konstat - konstern - konstru - konsum - kontant - kontent - kontest - kontinent - kontor - kontrakt - kontraŭ - kontur - kontuz - konus - konval - konven - konvert - konvink - konvulsi - kopenhag - kopi - kor - koran - korb - kord - korekt - korespond - koridor - kork - kormoran - korn - kornic - korp - korporaci - korpus - kort - korv - korvet - kost - kostum - kotiz - koton - koturn - kov - kovert - kovr - koĉenil - krabr - krad - krajon - krak - kraken - kramp - kran - krani - kratag - krater - kravat - kraĉ - kre - kred - krem - kren - krep - krepusk - kresk - kret - krev - kri - kribr - krim - kriminal - kring - kripl - krisp - krist - kristal - kritik - kriz - kroat - krokodil - krom - kron - kronik - krop - kroz - kroĉ - kruc - krud - kruel - krup - krur - krust - krut - kruĉ - kub - kubut - kudr - kuf - kugl - kuir - kuk - kukol - kukum - kukurb - kul - kuler - kulp - kultur - kun - kunikl - kup - kupol - kupr - kurac - kurator - kuraĝ - kurb - kurent - kurier - kurten - kusen - kuv - kuz - kuŝ - kvankam - kvant - kvar - kvaranten - kvart - kvartal - kverel - kverk - kviet - kvin - kvit - kvitanc - kvot - lac - lacert - lad - laf - lag - lak - lake - laks - lakt - lam - lama - lamp - lampir - lan - land - lang - lantern - lanug - lar - lard - laring - larm - larv - larĝ - las - laser - last - lav - lavang - lazur - laĉ - laŭ - laŭb - laŭd - laŭt - lecion - led - legend - legi - legom - lek - lekant - leksikologi - leksikon - lent - lentug - leon - leontod - leopard - lepor - lepr - lern - lert - lesiv - leter - lev - levkoj - leĝ - leŭtenant - li - lian - libel - liber - lien - lign - liken - likvid - likvor - lili - lim - limak - limonad - lin - lingv - lini - link - lip - lir - litani - liter - litr - liut - liv - liver - livre - lod - log - lojt - lokomotiv - lol - lonicer - lorn - lot - loĝ - loĝi - lu - lud - ludovik - luks - lul - lum - lumb - lun - lunatik - lund - lupol - lustr - lut - luteci - luter - lutr - mac - magazen - magi - magnet - maiz - maj - majest - majstr - makak - makedon - makler - makul - makzel - mal - maleol - malgraŭ - malic - malign - mam - man - mana - mangan - manier - manik - mank - manovr - mantel - manĝ - marcipan - mard - mark - markot - marmor - maroken - mars - mart - martel - marĉ - marĉand - marŝ - marŝal - mas - masaj - masiv - mask - mason - mast - mastik - mastr - mat - maten - materi - matrac - matur - maĉ - maŝ - mebl - medal - medalion - medicin - medit - mediterane - mejl - mekanik - meksik - mel - meleagr - melk - melon - melongen - mem - membr - membran - memor - mend - mens - mensog - menstru - ment - menton - merit - meriz - merkat - merkred - merl - mes - mesaĝ - metal - metanol - meteorit - meti - metro - mev - mez - mezur - meĉ - meĥanik - mi - miel - mien - migdal - migr - miks - mil - mili - miliard - min - minac - mini - ministr - minut - miogal - miop - miozot - mir - mirakl - mirh - mirt - mirtel - mis - misi - mister - mizer - mod - moder - modest - mok - mol - molibden - moment - mon - monak - monarĥ - monat - monaĥ - moned - monstr - mont - monument - mops - mor - morbil - mord - morter - morus - moske - moskv - most - mov - moŝt - muel - muf - muk - mul - mult - mur - murmur - mus - musk - muskat - muskol - muslin - mustard - mustel - mut - muzik - muĝ - muŝ - naci - najbar - najl - najrob - najtingal - nan - nanken - nano - nap - narcis - natur - naz - naĝ - naŭ - naŭz - nebul - neces - nederland - negliĝ - negoc - neni - neniam - nenie - neon - nep - nepr - nerv - nest - net - nev - ni - nigr - nikel - niobi - nivel - niĉ - nj - nobel - nobl - nombr - nominativ - nord - not - notari - novembr - novic - nuanc - nud - nuk - nuks - numeni - numer - nun - nur - nutr - obl - oblat - observ - obskur - obstin - obstrukc - ocean - odor - ofend - ofer - ofic - oficir - oft - okaz - okcident - oksigen - oksikok - oktobr - okul - okup - okzal - oliv - om - omar - ombr - ombrel - on - ond - onkl - ont - op - opal - opini - oportun - or - orakol - oranĝ - ord - orden - ordinar - ordon - orel - orf - organism - orgen - orgi - orient - origin - ornam - osced - osmi - ost - ostr - ot - ov - oval - ozon - pac - pacienc - paf - pag - pagan - pajl - pak - pal - palac - palat - paletr - palis - palm - palp - pantalon - pap - paper - papili - par - parad - paradiz - paragvaj - paraliz - parazit - pardon - parenc - park - parker - parol - part - parter - parti - paru - paruli - pasament - pasaĝer - pasi - pask - pasport - pastel - pasteĉ - pastr - pat - patr - patrici - patrik - pav - paĝi - paŝ - paŭl - pec - pedik - peg - pek - pel - pelikan - pelt - pendol - penis - pens - pensi - pentr - peon - per - perd - perdrik - pere - perfekt - perfid - perk - permes - peron - persik - person - peruk - pes - pesaĥ - pet - petol - petromiz - pez - pian - pice - pied - pig - pik - pil - pilk - pin - pingl - pini - pint - pionir - pip - pipr - pipso - pir - pirit - pirol - piroz - pist - pistak - pistil - pistol - piz - piŝt - plac - plad - plafon - plan - pland - planed - plank - plant - plastr - platen - plaĝ - plaŭd - plej - plen - plend - plezur - pli - plik - plot - plu - plug - plum - plumb - plur - pluv - pluŝ - po - poent - pokal - pol - polic - poligon - polo - polus - polv - ponard - popl - popol - por - porcelan - porci - porfir - pork - port - porter - portret - portugal - posed - post - posten - pot - potas - pov - poŝ - poŝt - pra - praktik - pram - prav - precip - preciz - predik - prefer - prem - premi - pren - prepar - prepozici - prepuci - pret - pretekst - pretend - prez - prezent - prezid - preĝ - pri - primol - princ - printemp - privilegi - probabl - procedur - procent - proces - produkt - profesi - profesor - profet - profit - profund - prognoz - progres - proklam - proksim - prolet - promen - promes - promontor - pronom - prononc - propon - propr - prosper - protein - proverb - provinc - proviz - prudent - prujn - prun - prunel - pudel - pul - pulm - pulvor - pumik - pun - punc - punkt - punt - punĉ - pupil - pur - pus - put - putor - putr - puŝ - rabat - raben - rabot - rad - rafan - rafin - raj - rajd - rajt - rakont - ramp - ran - ranc - rand - rang - rangifer - rap - rapid - rapir - rasp - rast - rat - rav - raz - raŭk - raŭp - re - redakci - redaktor - reg - regiment - region - registr - regn - regol - rekomend - rekompenc - rekrut - rekt - rel - religi - rembur - rempar - ren - reni - renkont - rent - renvers - reprezent - respekt - respond - respublik - rest - restoraci - ret - rev - revoluci - rezerv - rezin - reĝ - ribel - ricel - ricev - rid - rifuz - rigid - rigl - rikolt - rilat - rimed - rimen - ring - ripoz - risk - risort - river - riĉ - rod - rok - rom - romp - rond - ros - rosmar - rot - roz - ruin - rum - rus - rust - rutin - ruz - sabat - safran - sag - sak - sakaroz - sakr - saksikol - salajr - salat - salik - salm - salpetr - salut - salvi - sam - samari - san - sandviĉ - sang - sankt - saotome - sap - sardel - sari - sark - sat - satur - sav - saĝ - saŭc - scen - sceptr - sci - scienc - sciur - seb - seg - sek - sekal - sekc - sekret - sekretari - seks - sekur - sekv - sel - selakt - sem - semajn - sen - sent - sentenc - sep - sepi - septembr - ser - seri - serioz - serpent - serur - servic - servut - serĉ - serĝent - sever - sezon - seĝ - sibl - sid - sieĝ - sigel - signal - signif - silab - silent - silk - silur - silvi - simi - simil - simpl - sin - sincer - singult - sinjor - sirop - sitel - situaci - skabi - skadr - skal - skandi - skapol - skarab - skarlat - skarlatin - skarp - skatol - skerm - skiz - sklav - skolop - skorbut - skrib - skulpt - skurĝ - skvam - sobr - societ - sof - sol - soldat - solen - solv - somer - son - sonserpent - sonĝ - sopran - sorb - sorik - sorp - sort - sovaĝ - spac - spalir - spam - spat - spec - spegul - spez - spik - spin - spion - spirit - spit - sport - sprit - sput - stabl - staci - stadion - stak - stal - stan - standard - stang - star - stat - statik - steb - step - ster - sterled - stertor - stil - stink - stip - stomak - strab - strat - strek - streĉ - strig - strik - strut - stud - student - stuk - stult - stup - sturn - sub - subit - sublimat - substantiv - sud - sufer - sufiĉ - sufok - suk - sukcen - sukces - sulk - sum - sun - sup - super - superstiĉ - sur - surd - surpriz - surtut - suĉ - svat - sved - svelt - sven - sving - svis - tabak - taban - tabel - tabul - taft - tag - taj - tajlor - tajp - taks - taksi - talent - tali - talp - tambur - tan - tantal - tapet - tapiŝ - tas - tavol - taĉment - ted - teg - tegment - tek - teks - teler - televid - tem - tempest - tempi - ten - tend - tenden - tent - teras - terebint - termin - tern - teror - terur - testament - testik - testud - tetan - tetr - tetra - tez - tibi - tigr - tikl - tili - tim - timian - timon - tine - tint - tip - tir - titol - tol - toler - tomat - tomb - tombak - tond - tondr - tord - torf - torn - tornistr - tort - torĉ - trab - traduk - traf - tragedi - trajt - trakt - tram - trankvil - trans - tranĉ - traĥe - tref - trem - tremol - tremp - tren - trezor - tri - tribun - trik - trikot - tril - trimestr - trink - trip - tritik - trivial - trog - trole - tromb - tromp - tron - tropik - trot - trotuar - trov - tru - trud - truf - trul - trumpet - trunk - trut - tualet - tub - tuber - tuberkuloz - tuf - tuj - tuk - tukan - tul - tuli - tulip - turban - turd - turk - turment - turn - turnir - turt - tus - tut - tuĉ - tuŝ - uj - ukrajn - ul - ulcer - ulm - uln - um - umbilik - unc - ung - uniform - unikorn - univers - universal - universitat - unu - ur - urb - urin - urn - urogal - urs - urtik - urugvaj - uson - uter - util - uz - uzurp - vafl - vagon - vakcini - vaks - val - valiz - valor - vals - van - vanad - vanel - vang - vanil - vant - varb - variabl - variol - varsovi - vart - vasal - vast - vat - vatikan - vaz - ve - veget - vejn - vek - vekt - vel - velen - velk - velur - vend - vendred - veneci - venen - venezuel - venk - vent - ventol - ventr - venĝ - ver - verb - verdigr - verg - verk - verm - vermiĉel - vers - verst - vert - vertebr - vertikal - veruk - verŝ - vesp - vesper - vespert - vest - vestibl - vet - veter - veterinar - vetur - vezik - vezir - veŝt - vic - vid - vidv - vien - vigl - vikari - viki - vil - vilaĝ - vin - vinagr - vind - vintr - viol - violon - violonĉel - vipur - vir - virg - virt - virtuoz - viscer - viski - vitr - vitral - vitriol - viv - vizaĝ - vizier - vizit - viŝ - vjetnam - vojaĝ - vok - vokal - volapuk - volb - volejbal - volfram - volont - volum - volupt - vom - vort - voĉ - vual - vulgar - vulkan - vulp - vultur - vund - zambi - zaratuŝtr - zebr - zebu - zefir - zenit - zibel - zigzag - zingibr - zink - zip - zizel - zlot - zo - zon - zoologi - zorg - zuav - zum - ĉagren - ĉam - ĉambelan - ĉambr - ĉampan - ĉampinjon - ĉan - ĉap - ĉapel - ĉapitr - ĉar - ĉarlatan - ĉarm - ĉarnir - ĉarpent - ĉast - ĉe - ĉef - ĉel - ĉemiz - ĉen - ĉeriz - ĉerk - ĉerp - ĉes - ĉeĥ - ĉi - ĉia - ĉiam - ĉie - ĉif - ĉifon - ĉikan - ĉio - ĉirkaŭ - ĉiu - ĉiz - ĉj - ĉokolad - ĉu - ĝarden - ĝemel - ĝerman - ĝi - ĝiraf - ĝis - ĝoj - ĝust - ĥameleon - ĥaos - ĥemi - ĥimer - ĥirurgi - ĥoler - ĥor - ĥoral - ĵaluz - ĵaŭd - ĵet - ĵur - ĵuri - ĵurnal - ĵus - ŝaf - ŝajn - ŝal - ŝam - ŝanc - ŝanĝ - ŝarg - ŝark - ŝarĝ - ŝat - ŝaŭm - ŝel - ŝerc - ŝi - ŝim - ŝip - ŝir - ŝirm - ŝiva - ŝlos - ŝmac - ŝmir - ŝnur - ŝovel - ŝpin - ŝpruc - ŝrank - ŝraŭb - ŝtal - ŝtat - ŝtel - ŝtip - ŝtof - ŝtop - ŝtup - ŝuld - ŝultr - ŝvel - ŝvit -